Техниките за правилно хранене в режим на отслабване

Тъй като повечето хора водят натоварен живот, те често са склонни да се хранят бързо в движение, в колата, да работят по бюрата си и да гледат телевизия. В резултат на това много хора не са наясно с храната, която ядат и не влизат в режим на отслабване.

Техниките за правилно хранене в режим на отслабване включват:

Седнали да ядете, за предпочитане на маса. Обърнете внимание на храната и се насладете на изживяването.

Избягвайте разсейването по време на хранене: Не включвайте телевизора или лаптопа или телефона.

Хранене бавно: отделете време, за да дъвчете и вкусите храната. Тази техника помага при загуба на тегло, тъй като дава на мозъка на човека достатъчно време да разпознае сигналите, че е пълен, което може да помогне за предотвратяване на прекомерното хранене.

Изготвяне на обмислен избор на храна. Изберете храни, които са пълни с подхранващи хранителни вещества и такива, които ще задоволят с часове, а не с минути.

Ето няколко факти, които ще са ви от полза:

Добрият избор за високопротеинова закуска включва яйца, овес, орехови и семенни масла, каша с киноа, сардини и пудинг от семена от чиа.

Рафинираните въглехидрати са силно преработени храни, които вече не съдържат фибри и други хранителни вещества. Те включват бял ориз, хляб и тестени изделия. Тези храни се усвояват бързо и се превръщат в глюкоза бързо. Излишната глюкоза навлиза в кръвта и провокира хормона инсулин, който насърчава складирането на мазнини в мастната тъкан. Това допринася за увеличаване на теглото.

Ключът към здравословната диета е да ядете правилното количество калории за това колко сте активни, така че да балансирате изразходваната енергия с енергията, която използвате. Ако ядете или пиете повече от нуждите на тялото си, ще наддавате на тегло, защото енергията, която не използвате, се съхранява като мазнина. Ако ядете и пиете твърде малко, ще отслабнете

Вашият коментар