Сватбени покани по света и в годините

Съвременните младоженци и булки запазиха правото да разделят гостите на категории. Можете да използвате опцията за допълнителни вмъквания или да посочите директно в текста на сватбената покана, дали чакате конкретен гост на церемония на излизане или само на банкет, посочвайки адреса на само едно или/и двете събития. Сватбени покани по света – бяха атрибут на лукса и само горните слоеве на обществото прибягваха до тях. Може би, поради доста безплатния график на благородството от минали векове.

Всички граждани започват да поръчват сватбени покани по света

Поканите бяха изпратени на гостите само 2 седмици преди сватбата. След Втората световна война населението на САЩ и Европа става по-богато. И в опит да имитира богатите и известни, обикновените граждани също започват да поръчват покани на своите тържества. Хората от средната класа обаче работеха в предприятия, където ваканциите трябваше да се вземат предварително. Оттук се появи поправка в етикета за доставка на покани за сватба. Официалната покана трябва да бъде с гостите един и половина до два месеца преди сватбата.

Сватбените покани в САЩ и Европа

В САЩ и Европа, в тези държави, които се отличават особено по своето силно влияние и желание за планиране, също е обичайно да се изпраща сватбена покана-календар „Запазване на датата“ – „Запазване на датата“. В допълнение към около 6-12 месеца преди насрочването на датата на сватбеното събитие. В този календар се отбелязва денят, в който сте поканени на сватбата и е посочен градът, в който ще бъде отбелязан празникът. Обаче не са посочени подробности за точното място и час на тържеството. Това се прави, за да могат гостите предварително да обсъдят ваканциите си с началниците си. Особено често тези карти се изпращат от двойки, които планират сватба в чужбина или сватба през летните месеци, така че техните близки да не си купят билет за ваканция, вместо да са на сватбата им.

Вашият коментар