Разнообразие при формата на килимите

Разнообразие при формата на килимите – има ли го наистина?

Разнообразие при формата на килимите и техните нюанси

Формата на килимите може да бъде много разнообразна:

 • правоъгълните по форма килими като продукти са се превърнали в класика, подходящи почти винаги и навсякъде;
 • кръглите и овални килими Ви позволяват ефективно да украсите една от зоните в стаята;
 • килими, имитиращи формата на диван, масички за кафе или други интериорни елементи, изглеждат страхотно, но когато ситуацията се промени, може да бъде трудно да се впишете в новия интериор;
 • килими с неправилни и фантастични форми (под формата на изрязване на пън, цвете, животинска кожа, петно ​​петна, концентрични кръгове, пчелни пити, с ажурни ръбове) се превръщат в запомнящ се интериорен детайл.

Подходящи нюанси при килимите

Има дори повече цветове от възможните форми. Помислете за следните неизказани правила при избора на подходящия нюанс за Вашия килим:

 1. Тоналността на килима трябва да съответства на подовото покритие. Това не означава, че те трябва да са от един и същи цвят, но нюансите трябва да хармонизират;
 2. Големи килими с оригинален модел (геометричен, абстрактен) се използват в големи стаи, където мебелите, декорацията и завесите са предимно от спокойни монохроматични нюанси, в противен случай стаята ще бъде претоварена с различни шарки и орнаменти.

Благодарим за проявения интерес. Ние сме фирма Тонитекс ООД. Намираме се в София, бул. Христо Ботев, № 92. Телефон за връзка: 0888249719.

Дизайнерите понякога използват техниката за повтаряне на модела на завеси или мека мебел на килима, но добри резултати могат да бъдат постигнати.

 • В малки и недостатъчно осветени помещения е по-добре да се използват светли и топли нюанси, в дневните и спалните с южно изложение са разрешени студени нюанси.
 • За детски стаи са подходящи килими с къс косъм / власинка и ярък модел. Важно е продуктът да е безопасен за здравето.
 • За дневни стаи често се избират големи килими с ниска власинка и интересен дизайн, но можете да се ограничите до не много голям прикрепен килим.
 • В коридорите се използват и килими, но най-вече без мъх или с минимална купчина. Продуктите на каучукова основа са отлични – те са по-малко податливи на изтриване.
 • Килими рядко се използват в баните, но когато не можете без тях, е по-добре да използвате продукти от пяна или памучни килими, но те няма да са особено издръжливи.
 • Съвременният пазарът предлага килими с най-невероятни форми и цветове, има дори такива килими, стилизирани като известни произведения на изкуството. Правилно избраният килим внася домашен комфорт в помещението и създава голям уют.

Вашият коментар