Отстраняване на косми с лазер – варианти на лазери

Отстраняване на косми с лазер става чрез няколко варианта на лазери

Александрит лазер

Отстраняване на косми с александритният лазер, който генерира лъчение с дължина на вълната 755 nm, тоест в областта на минимална абсорбция от хемоглобин и максимална абсорбция от меланин. Продължителността на пулса е 0,25 – 300 ms. Александритът е по-бърз лазер в сравнение с рубина, тъй като честотата на повторение на импулса е няколко пъти по-висока – до 10 Hz.

Енергийният поток към тъканта е до 100 J / cm² на импулс. Лазерът няма ограничения върху типове кожа I-IV според Fitzpatrick, той се смята за най-добрият сред всички видове лазери за епилация на светлите косми, съдържащи малко меланинова коса.

Според Нани и Алстър намаляването на косата след епилация с александрит лазер е било 66% до края на първия месец след лечението, 27% след 3 месеца и 4% след шест месеца. Както няма значима разлика между резултатите от епилация, извършена от лазер с дължина на импулса 5, 10 и 20 ms.

Днес александритовият лазер се счита за “златен” стандарт за лазерно обезкосмяване за светла кожа. Той е най-бързият и най-ефективен лазерен епилатор за кожа тип I-IV.

Диоден лазер

Диодният лазер генерира невидимата за човешко око светлина. Дължината на вълната 810 nm в близкия инфрачервен спектър, тоест в областта на средна абсорбция от меланин. Продължителността на импулса е от 5 до 30 ms, честотата е до 2 Hz, енергийният поток към тъканта е до 60 J / cm².

Както и рубинен лазер, диодния лазер не може да осигури ефективна епилация на светла и червена коса. Той не може да се използва за премахването на косата върху кожа с тен, той се използва за кожа тип I-V.

Итутриев алуминиев гранатен лазер (Nd: YAG лазер)

Итриевият алуминиев гранатен лазер се използва широко за премахване на татуировки. Лазерното излъчване се генерира при преходите на неодимови йони (Nd3 +), които са вградени в алуминиево-итриево-гранатни кристали.

Вашият коментар