Как се изпомпва една септична яма?

Изпомпването на септична яма е много важен процес, както за хората, така и за функционирането на системата. Какво е септична яма? Това устройство е с опростен дизайн, което се използва за почистване на отпадъчните води от канализационните ями.

Как се изпомпва една септична яма?

Какъв е процесът на изпомпване и в кои случаи е подходящ?

Първо, нека се запознаем с принципите на септичната яма.

Например местните станции за почистване на инсталацията, когато водата се пречисти и дезинфекцира, се използват два такива метода:

  • Поддържане на гравитацията
  • Биологично разграждане

Така че с гравитационния метод на дъното се натрупват тежки примеси под формата на тиня: пясък, синтетика, различни влакна, хигиенни продукти и отпадъци. За информация как се изпомпва една септична яма?! Необичайни отпадъци за канализационни ями също могат да бъдат намерени: калаени кутии, бижута, всичко, което може случайно да попадне в тоалетната. Всички отпадъци, когато влязат в камерата на системата за изхвърляне на отпадъци, се разделят по специфична гравитация. Така тежката материя пада на дъното в консистенцията на тиня, а белите дробове образуват био-кора. След това се активира биореактор, където бактериите участват в почистването.

Резултат

Резултатът от техния процес е превръщането в утайка на сложни съединения, както и мъртви микроорганизми. В местните гари, направени на ръка, всичко е много по-просто. Този механизъм използва само гравитационно утаяване на изгребните ями.

Тежки и едри утайки се установяват в долната част на камерата, по-малки – във втория сектор и накрая, микроскопични, към третото отделение. Важно! Фабричният или импровизираният апарат няма значение, тъй като при всички случаи периодично се налага да изпомпват утайки. В противен случай устройството ще се провали. За да не се случи това – изпомпването на септичната яма трябва да се извършва редовно!

За да изберем правилно метода, чрез който се изпомпва септичната яма, трябва да се запознаем с характеристиките на механизма.

Вашият коментар