Как да предотвратите запушване на канала на тоалетната?

Ако се случи запушване на на WC

Преди да започнете да елиминирате запушването в тоалетната, първо трябва да разберете причините за появата му. Доста често тоалетната не се използва с основното си предназначение. Мнозина хвърлят в него останките от храна, хартия и дори лични и детски хигиенни предмети. Така се получава и запушване на канала. Също така след почистване мръсната вода се излива в тръбата за източване, като по този начин добавя отломки и мръсотия към тръбите.

В един момент в канализационните тръби просто се образува силно запушване, което впоследствие отказва да приема отпадъчни продукти и в един от най-лошите случаи ги връща обратно. За да избегнете подобна ситуация, достатъчно е да поставите преграда преди източване на водата. При високите сгради виновници може да са съседите, които живеят етаж отгоре, които са запушили общ щранг.

За почистване на запушването в тоалетната се използват същите методи, както за кухнята. Това е използването на бутало, специални химикали и гъвкав кабел. Ако блокирането не е твърде сериозно, достатъчно е да използвате бутало или химикали, но ако блокирането се е образувало в нещо мащабно, е по-добре да използвате гъвкав кабел, с който трябва да се работи много внимателно. Ако тоалетната е запушена, проблемът трябва да бъде решен незабавно и да не се отлага от рафта.

Как да предотвратите запушване на канала на WC тоалетната?

Абсолютно всеки от горните методи е доста добър, но е по-добре редовно да провеждате превантивни мерки срещу блокажи, отколкото да харчите много енергия, за да ги елиминирате по-късно. Често се появяват тежки блокажи, поради голямо натрупване на отломки и всякакви органични остатъци. За да се избегне запушване, най-добре е да поставите специални бариери върху оборудването, тоест мрежи, които ще улавят отломки. Препоръчително е също така поне от време на време обилно да изплакнете канализацията с много гореща вода. Напълнете системата няколко пъти месечно със специален препарат за почистване на тръби.

Evrokanal – съвети от фирмения блог за потребителите в София и страната тук.

Вашият коментар