За недостатъците при дистанционното отчитане на водомерите

Съществуват и недостатъци при дистанционното отчитане на водомерите:

Когато е монтиран в кладенец, водомерът може да бъде наводнен заедно с цялото оборудване. Ако системата има сензор за наводнение, той може да се използва за предотвратяване на възможността за наводняване на кладенеца. Но може да има спукване на тръбопровода към електромагнитния клапан и тогава наводнението е неизбежно. Ако това се случи, докато някой е у дома, може да е възможно да се предотвратят наводнения. И ако не, тогава при наводнение дистанционно отчитане на водомери може да се повреди напълно.

Умният измервателен уред може просто да бъде откраднат от кладенеца. Тъй като показанията се вземат автоматично, кладенецът обикновено може да бъде заключен. Но това не винаги спира крадците.

Умните водомери имат повече положителни, отколкото отрицателни качества, за да бъдат избрани и използвани. От отрицателните, най-важен е високата цена на устройството. Във всички останали аспекти такива измервателни уреди имат повече положителни страни от конвенционалните водомери.

Това, което някога се е смятало за измислица, днес е нещо обичайно

В близко бъдеще интелигентните измервателни уреди вече няма да изненадат никого, а ще станат ежедневие. Особено ако има много повече ползи от използването на нови технологии, отколкото без тях.

Има много ситуации, когато организирането на дистанционни показания от измервателните уреди е най -добрият изход.

Ако глюкомерът е на труднодостъпно място. Ако продажбите на енергия изискват от вас да окачите глюкомера на стълб, което не е необичайно за вили, селски къщи и гаражни кооперации. Ако компанията има отдалечени съоръжения или клонова мрежа и се нуждае от централизирано събиране на показания от много метри. Ако компанията има наематели (например търговски центрове, офис центрове) и за него е неудобно всеки път да организира двупосочно пътуване. И т.н.

Всички тези „болки“ се лекуват чрез дистанционно отчитане на водомери. Дори преди 10 години само големи предприятия имаха такава възможност. Сега, с развитието на технологиите, частен търговец също може да автоматизира своя измервателен уред.