Внедряване на системи за дистанционно отчитане на водомерии

В началото имаше опит на телекомуникациите

Ние бихме искали да Ви разкажем за нашия опит в разработването. И внедряване на системи за дистанционно отчитане на водомерии. За първи път се занимавахме с тази тема преди повече от 12 години. Като разработчик и производител на системи за наблюдение на параметри. Сигурност и дистанционно управление в комуникационните съоръжения, бяхме изправени пред факта, че е изключително скъпо и неудобно за комуникационните оператори да вземат показания от техните съоръжения.

Нашите клиенти за комуникация, разполагащи с много (стотици!) Географски разпръснати и „изоставени“ обекти, всеки месец възлагаха на човек да заобиколи всички обекти и да вземе показанията от тях ръчно. Време, разходи за гориво, заплати – списъкът със загубите продължава. За да разрешим този проблем, добавихме функцията за дистанционно отчитане. От измервателните уреди към разработените от нас устройства за сложен мониторинг на комуникационни обекти. В резултат на това, след като оборудват своите съоръжения с нови устройства, телекомуникационните оператори получават автоматично централизирано събиране на показания. Това решение беше изключително удобно за тях и защото диспечерските центрове с нашия софтуер, където бяха изпратени показанията, вече бяха организирани.

Как да направим автоматизацията на измервателните уреди достъпна за всички

Всичко би било наред, но само изграждането на такива системи за дистанционно отчитане на водомерии беше в обсега на голяма организация, която се интересува от цялостен мониторинг, а не от една функция на счетоводството на ресурсите. Какво тогава трябва да направят частните търговци и малки организации, които се нуждаят от автоматизация на 1-2 метра? Инсталирайте скъп и сложен софтуер за тях, където има много други функции, които те не изискват? Инсталиране на многофункционално устройство за наблюдение вместо специализирано устройство?

Започнахме да си задаваме всички тези въпроси, когато организации и лица, които се нуждаеха от система, която работеше по различни принципи, постепенно започнаха да се обръщат към нас. И продължихме да се развиваме.

Принципът на действие на системата за автоматизирано събиране на данни от измервателни уреди по радиоканал.